Tråkiga söndag!

Ja, söndagar är den tråkigaste dagen som finns men de är ju tur att vi är bortbjudna då så man slipper tänka på vad man ska göra! =P

Vid 3 ska vi hem till magnus och käka älggryta, ska bli mycket spännande då jag aldrig käkat älgkött förut och tror de kommer bli kanon gott! Har ju tur att slippa tänka på att laga mat i två dagar också, aldrig fel plus att de är gratis! =P haha.

På kvällen blir de bingolotto för min del, gustav vet jag inte! =P Blir nog kanske en film också, sedan ska Gustav sova. Jobbar dag denna veckan. Stackarn hade ju hoppats på att slippa de men de gör han icke! =P hehe. För min del är de skönt iaf, sover ju ganska länge sen är han hemma vid 3. Sjukt tråkigt att va hemma själv.

Veckan som kommer vet jag inte vad vi ska hitta på, blir nog mest hemma ihopp om att en liten ska kika ut! Men något får man väl göra också, blir ju knäpp av att sitta hemma med! Vi får se..

Får avsluta, ska hoppa in i en dusch tänkte jag!

/ Caroline

Trevlig kväll!

Hade en  mycket trevlig lördag igår! Blev bjudna på mat hos svärföräldrarna, blev någon fläskfilé gryta och hemmagjorda potatis klyftor, MUMS!!

Satt och prata hela kvällen om allt mellan himmel och jord. Skratt blev de en del av också! Man åker inte därifrån sur om man säger så! =D hehe. Härlig familj de där! Fick också ett jättefint kort på Stina, har satt upp de på fotoväggen nu! Blev kanon bra. Skillnad nu när dom tar skolkort och när en annan gjorde de. Så mycket finare nu än då!

Jaja, vi var väl hemma efter elva någon gång. Satt och kika vid datorn, sen bestämde vi oss för att se nya beck filmen, men han se 10 min, sen ringde bror och ville ha skjuts hem från stan, sluta dock med att vi körde till skara istället. Väl hemma, så börja vi kolla på filmen och såg klart den. Hur bra som helst! Lite läskig på vissa scener men de är nog jag som är överkänslig =P

Somna fort sen kan jag säga efter vi sett färdigt filmen, sovit så där bra. Vaknar ju så många ggr av att behöva gå på toa, eller att man får kramp, måste byta sida. =P Jaja, snart är de över så de blir skönt! =) Ligger krabaten i sin ligga vagga istället =D

Detta var min lördag, och den var alldeles perfekt!

/ Caroline

Bortbjudna!

Ikväll är vi bortbjuda till svärföärldarna, ska bli gott med lite mat! =P hehe. Lars är en jäkla kock, gör hur god mat som helst! De gör Lena också, men brukar vara Lars som lagar när vi kommer! =D hehe.

Dagen har vart seg och tråkig. Går fortfarande runt i pyjamas här hemma! Så slappa är vi. Orkar inte göra något direkt heller, en liten deppdag idag också. Skicka till mamma och var förstörd. De kommer ingen bebis!! Jo då, någon gång gör de de svarar hon. Jojo visst men NÄR?!?!

Jaja, ska kolla färdigt travet sen ska vi väl börja göra oss i ordning här hemma. Behöver ju inte se ut som en hunk när man ska bort! Ska väl klippa Gustav innan också, så behöver vi inte tänka på de ett tag framöver! Får ju klippa han jämt känns de som, hans hår växer som ogräs och mitt växer typ inget. Så trött på de korta håret, vill ha långt hår!
Ge mig pengar så kan jag göra hårförlänging! =D

Ne, får ge mig här nu. Hörs senare!

/ Caroline

Fredag..

Fredagen gick väldigt fort måste jag säga, hade bara mvc inplanerat på hela dagen men vi hade att göra ändå vilket var skönt för jag har vart så trött på att sitta hemma i veckan så de finns inte! Så de var skönt att komma iväg.

Mamma skicka sms och fråga om jag kunde gå med johan till tandläkaren för han har pajat en tand och han har tandläkarskräck så de finns inte! Så vi hämta upp honom innan mvc och sedan gick till tandläkaren och kolla om dom kunde boka in en tid snabbt vilket dom kunde. Han ville att jag skulle hänga med dit sen också och de gjorde jag ju såklart! Tog en sväng till Skara och köpte en ny kattlåda till han, hans katter grisar ju så in i helvete i de små lådorna så köpt en stor och hoppas de blir bättre! Tog donken också när vi ändå var där.

På vägen hem från skara till götene så ska vi svänga av innan motorvägen, så står den jävla bilist där och vänta på bättre tider trodde vi. Jävla pucko! Visa sig sedan att de var en övningskörare som inte kom iväg såg vi! =P haha. Vi skratta i bilen så vi höll på att dö. Okej, man får kärringstopp och så va, men detta var fan i mig extremt. Hela jävla bilen hoppa fram och tillbaka, hon måste gett full gas och släppt kopplingen med en gång, låter inget kul när man förklarar här men kan lova att de VAR KUL! =P haha. Jag och johan höll på att skratta ihjäl oss i bilen och grejen var att de hände inte 1 gång utan 3 ggr plus att när hon väl kommer iväg så hoppar hela bilen fram =P

Jaja, väl hos tandläakren så såg de inte så bra ut, skulle kosta 10 tusen tals kronor om han inte hade haft gratis tandvård! Så tur är väl att han har hela nästa år också, för de var ju inte 1 hål, utan 10 hål kanske =P Stackarn! Så han ska dit i november och undersöka ordenkligt och få ordning på tänderna! Följde med johan hem sen efter och gjorde rent till katterna men de sluta ju inte där. Var ju så jävla stökigt så de fanns inte i hela lägenheten och jag som då är pedanten själv kan ju inte låta bli så jag storstäda åt honom!! De sken fan i mig när jag åkte därifrån! Så nu hoppas jag att dom som är i lägenheten kan hjälpas åt och hålla de rent, lata ungar!!

Väl hemma börja jag baka kärleksmums så man har fika klart när folk komme och hälsar på bebis sen. Pratar med kusin under tiden och de frågar om vi vill komma till götene och de gjorde vi sen. Fullt upp hela dagen vilket var skönt för man slapp tankarna FÖDA!!

En trevlig dag var de helt enkelt!

/ Caroline

Arg!

Ja, de kan man verkligen säga och är fruktansvärt arg på mig själv!

Här har jag i två dagar suttit och gnällt och beklagat mig för hur jobbigt allt är att vara gravid och att den lill* inte vill komma ut! Jäkligt arg på mig själv.

Har nu suttit och kollat på rosabandet galan, och skänt ett bidrag. Sett dessa klipp på vad en del av alla kvinnor går igenom och man kan inte annat än att bli arg på sig själv när lipar över saker som faktiskt inte är något egentligen!
Om jag inte lipat förut så har jag gjort de iaf, inte många stunder de vart torrt på min kind!

Alla klipp är ju så självklart hemska på sitt sätt. Men ett tilltala mig mer. De var en kvinna och en man som fått den största gåvan, barn! Nyfödd bebis och allt i livet var helt underbart tills hon fick beskedet bröstcancer. Blir tårögd jag bara tänker tanken. Jag kan inte ens föreställa mig hur jag ens skulle ta ett sådant besked att man har fått bröstcancer, och precis fått barn. Du "ska" ju vara med hela livet, du ska ju se ditt barn växa upp och allt vad de innebär. Att då få ett besked precis när ditt barn kommit till världen att du har bröstcancer och att du kan dö. Vilket också tyvärr den här kvinnan efter långt kämpande gjorde. De gjorde så ont i mig så jag finner inga ord!

De får mig att vakna till liv, inte på de sättet att man ska sitta och deppa ihop och tänka hela tiden tänk om absolut inte men man ska då verkligen ha i de tanken, att man kan bli drabbad av detta. Man ska ta detta seriöst! Man ska inte ta lätt på sånna här saker i livet även fast man vill. Idag har vi turen att forskningen gått såpass långt och att många kvinnor räddas och klarar sig men de är ändå så många som inte gör de!
Man får också tänka på alla nära och kära, man själv kanske inte blir drabbad men din mormor, farmor mamma kusiner, vänner. Alla runt omkring dig! Och de är hemskt för de som är runt omkring också, att se någon lida, att se vad en drabbad går igenom.


Så jag hoppas vekligen att ni där ute har vart med och gett ert bidrag!

Rosabandet




Jag har gjort min goda gäring idag och gett ett bidrag till Rosabandet?
Har du? Om inte annat, gör de. För verkligenheten är den att vi alla kvinnor kan drabbas!
Stöd rosabandet!




Deppdag 2...

Ja, inte är denna dagen något bättre den heller! Välkommen till carros gnälliga blogg för övrigt!

Sjukt är de men så deppig som man är nu i denna jävla väntan rent ut sagt. Driver mig vansinne! Dock har jag haft trevligt besök av Therese och Amanda här på förmiddagen. Så lite tid har man fördrivet iaf. Dock börjar den långa dagen nu, vädret är ju så jävla tråkigt så bara av att titta ut gör en deppig. Som tur är, är de sista dagen Gustav jobbar em för denna veckan!

Imorgon ska vi till mvc, se hur mycket tjockare man blivit denna gången. Nästa vecka vill jag inte ens dit och ställa mig på den där jävla vågen! Men de är väl bara att se glad ut.. Börjar mer och mer få känslan att de kommer sluta med att jag får bli igång satt. Varför vet jag inte, men känslan blir starkare och starkare. Och de skulle inte förvåna mig heller om jag skulle bli de. Allt för att jag låg inne så tidigt så ska allt gå emot en nu på slutet då allt redan är pest och pina!

Mitt humör ska vi inte prata om, de är sjukt vad de pendlar! Blir sur för precis ingenting, och kan hålla mig sur en stund också. Oftast är de emot stackars Gustav, att han står ut med mig är ett mirakel vill jag lova! =P Jag tycker jag är så hemsk när jag sitter och tänker på de, men ändå kan man inget göra åt de när man väl blir sur. =P Sjukt de där!

Funderar på att slänga mig i sängen och tillbringa dagen där, varken ork eller lust att vara vaken. Så där är min dag iaf.

/ Caroline

Deppdag fortsätter..

Ja, den fortsätter i allra högsta grad kan man säga! Dock fördrivet tiden lite med att sova en stund och gosat med katterna! De är de enda jag gjort sen jag skrev sist! Snacka om en slappdag..

Gustav gjorde skicka lite gulliga sms så de gjorde en på lite bättre humör! :) Inte ofta han skickar sms vill jag lova!! =P Så de tackar jag så mycket för, han är underbar!

Ska fixa lite här nu tror jag, ge katterna mat, hitta något att äta själv. Sedan kanske jag drar upp till fotbollen en sväng om jag orkar. Dock kommer man ju bara höra, "men, har du inte fött än?", "vad gör du här?" =P haha. Börjar ju ändå bli van vid de där frågorna! Svaret är ju ganska så logiska också. Nej, har inte fött än, hade jag nog inte vart här i så fall! =P Jaja!

Ne, annat kallar!

/ Caroline

Deppdag!

Fy, vilken deppdag de är! Vädert är ju så himla tråkigt så de är skrämmande! Blåser, kallt och regnigt. Detta är inte min dag de kände jag redan när jag vakna i morses..

Sov länge idag, var uppe väldigt sent igår! Vakna sedan av att tv:n var på som vanligt. Gustav som glömmer stänga av eller somnar ifrån! =P hehe.

Vart inne i stan och käka donken, kände verkligen inte för att laga någon mat just nu. Får göra något lätt till mig senare ikväll, vad vet jag inte. Sjukt tråkigt att laga mat tills sig själv men de är väl bara att vänja sig. Annars är jag deppig som skam idag, känner inte för något alls. Vill inte vara hemma, men orkar inte bege mig någonstans. Usch, dessa dagar är så tråkiga och borde inte finnas ibland!

Har inget vettigt alls att skriva här, man kanske bara ska ta och krypa under täcket och ligga där resten av dagen ihopp om att den går över väldigt fort! Hade ju trott att min bror skulle komma hit idag men han dissa mig och skulle åka till Coop i Skara. Vad fasen han ska göra där vet jag inte men =P Dissa gjorde han iaf, den jäkeln! =P ¨'

/ Caroline

Vad tror ni?

Dela upp inläggen för de blev ju så satans mycket! Som ni såg på de förra inlägget så är de alltså naturliga sätt att få igång värkarna!
De är ju inte lite heller, en jäkla massa. En del kan man ju prova, en del hoppas man ju. Som att äta ananas, alltså fasen trycka i sig så mycket ihopp om att de ska sättas igång. Nej tack! Dessutom reagerar jag på de, annars är de väldigt gott men inte i den mängden. Munnen skulle ju vara helt sönderfrät!

Sen är de ju de där vanliga, sex, motionera och allt sånt. Motion har jag provat, de hjälper inte alls! Ja då återstår sex. Känsliga läsare, läs inte! =P Ne då, ska absolut inte gå in på något privat här inte. Man absolut sex de har vi väl alla så de är inget konstigt i de, men ska jag vara ärlig så tror inte jag att jag är den enda gravida som kanske inte känner suget just nu? Varför kan andra undra?
Jo, just nu att man är trött, kanske inte sig något vidare attraherande på något vis inte jag iaf. Man är inte speciellt smidig heller, de känns mest bökigt upplever jag de. Sedan finns de då männen som inte heller alltid känner att de vill ha sex pågrund av själva tanken att bebis ligger där inne, tänk fall något händer? Som ni läste är de ju inget som är farligt men tanken sitter ändå i huvudet på dom och de får man förstå!

Ja, allt de andra. Blåsa balonger, titta på en sentimental film. Jösses jag är sentimental varje dag, lipar för inget. Är de något lyckligt i en serie så lipar jag sönder, inga värkar här heller! Ja, vad ska man säga? Massa "knep" finns ju. Dock aldrig något som är riktigt bevisat att de funkar egentligen men ändå många som tror på de.
De enda jag "tro" på de är sex i så fall, för de vet jag folks om blivit rekommenade när dom gått över tiden, sen säger dom de även på föräldragruppen! Men men..


"Få igång värkarna"

Stimulering av bröstvårtorna

Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.

Är det säkert?
Stimulering av bröstvårtorna har visat sig kunna framkalla starka sammandragningar, så gå tillväga med försiktighet. Men en studie där 719 kvinnor deltog påvisade inga sådana problem.

Fungerar det?
Den ovan nämnda studien ansågs vara för liten för att kunna användas som underlag för otvetydiga slutsatser, men kunde påvisa en betydande effekt: hos 37,3% av de kvinnor som stimulerade bröstvårtorna började förlossningen inom 72 timmar, jämfört med 6,4% av de kvinnor som inte gjort det.

Hur gör jag?
Tanken är att härma ett diande barn, så du måste stimulera hela vårtgården (det mörka området runt bröstvårtan), inte bara nypa i bröstvårtan. Lägg handflatan över vårtgården och rör den i cirkelrörelser med ett fast men varsamt tryck. Du kan behöva fortsätta en längre stund. Rekommendationerna säger att du ska stimulera båda brösten kontinuerligt i 15 minuter per timme under flera timmar.

Ricinolja

Det finns uppgifter om att ricinolja använts för att sätta igång förlossning sedan de gamla egyptiernas tid, men man vet inte riktigt hur det fungerar. Den vanligaste förklaringen är att ricinolja är kraftigt laxerande och att det stimulerar livmoderns muskulatur samtidigt som det stimulerar tarmarna och på så vis sätter igång förlossningen.

Är det säkert?
Den första effekten är förmodligen illamående, följt av kraftig diarré, vilket (förutom obehaget) kan göra dig uttorkad. Därför rekommenderar vi INTE användande av denna metod.

Fungerar det?
En studie där 100 kvinnor som gått över tiden deltog, visade att förlossningen satte igång hos 57,7% av de deltagande efter en enda dos bestående av 60 ml ricinolja, jämfört med 4,2% av de som inte tog något. En annan, liten studie påvisade inga skadliga effekter hos mor eller barn. Ingen av dessa studier var tillräckligt breda för att kunna sägas ha gett klara resultat.

Hur gör jag?
Som vi påpekade ovan är detta INTE en metod vi rekommenderar, men en enkät som gavs till barnmorskor påvisade att den vanligaste dosen var 120 ml ricinolja, blandat med apelsinjuice. Det är tämligen motbjudande att dricka (mycket oljigt) men vissa föreslår att detta kan göras något bättre genom att man tillsätter bikarbonat, så att det brusar. En andra dos kan ges efter 12 timmar.

Sex

Man tror att sex som igångsättningsmetod fungerar på tre sätt – själva rörelsen kan möjligtvis stimulera livmodern så att förlossningen sätts igång, sex kan sätta igång utsöndringen av oxytocin, det hormon som orsakar sammandragningarna och sädesvätskan innehåller mycket prostaglandin, som kan göra att livmoderhalsen mjuknar och lättare utplånas under förlossningens öppningsfas.

Är det säkert?
Sex är säkert så länge vattnet inte har gått. Om vattnet har gått, kan sex öka infektionsrisken. Du bör också undvika denna metod om du har lågt liggande moderkaka eller har haft blödningar. Män kan känna sig tvekande inför att ha sex med en bebis så uppenbart på väg, men barnet tar inte skada av det.

Fungerar det?
Den forskning som gjorts är alltför otillräcklig, men det får iallafall tiden att gå fortare!

Hur gör jag?
Så här långt framme är sex lättare sagt än gjort. Försök att ligga som skedar med mannen bakom, eller använd sängen som stöd: magen är inte i vägen om du ligger på rygg vid sidan eller fotändan av sängen med benen böjda och rumpan och fötterna på sängkanten. Mannen kan antingen stå på knä eller fötter framför dig, beroende på sängens höjd. Alternativt så kan du ge din partner oralsex. Man tror att prostaglandiner absorberas mer effektivt via tarmen än vaginan. (Just den biten kanske du vill hålla för dig själv!)

Äta ananas

Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen.

Är det säkert?
Det finns mycket lite forskning. Varje ananas innehåller inte så mycket bromelain, så du måste eventuellt äta så många som sju. Den troligaste följden av att äta så mycket ananas är kraftig diarré.

Fungerar det?
Man debatterar hur bromelain påverkar prostaglandiner, vilka mjukar upp livmoderhalsen inför förlossningen. En del studier pekar mot att bromelain hämmar prostaglandin medan andra säger det motsatta. Oavsett vilket som stämmer så skulle så stora mängder ananas förmodligen stimulera tarmen och på ungefär samma sätt som ricinolja, möjligtvis sätta igång förlossningen på så sätt.

Hur gör jag?
Ananasen måste vara färsk – konservering eller juiceextraktion bryter ner bromelainet.

Homeopati

Homeopatiska preparat är tillverkade genom upprepade utspädningar av mer potenta substanser i syftet att behandla människor. De homeopatiska preparaten Pulsatilla och Caulophyllum används ofta för att sätta igång förlossningen.

Är det säkert?
Homeopatiska mediciner är mycket säkra. The Faculty of Homeopathy har forskat i deras användning under förlossningar och inte kunnat påvisa några fall då de orsakat skador. Den värsta effekten homeopatiska mediciner kan ha är ingen alls – i de fall då fel preparat föreskrivits och alltså inte har någon effekt

Fungerar det?
Det finns många fallhistorier där kvinnor berättar om positiva resultat, men systematisk forskning har inte gjorts. Ett försök där man använde caulophyllum kunde inte påvisa någon skillnad i resultatet hos kvinnor som tagit det och kvinnor som inte tagit det, men uindersökningens metodik bedömdes inte vara tillförlitlig.

Hur gör jag?
Kontakta en utbildad homeopat eller ett homepatiskt apotek.

Örter: Kvinnorot och silverax

Kvinnorot (Caulophyllum thalictroides) och silverax (Cimicifuga racemosa) är örter som inte ska användas under graviditeten men som ofta omnämns som användbara för igångsättning av förlossning.

Är det säkert?
Det finns inga säkra forskningsresultat. Många menar att de är säkra att använda under graviditetens slutskede. Men vi har också sett två rapporter om att båda örterna kan ha varit bidragande faktorer vid missbildningar. Örtmedicin är mycket starkare än homepati och bör endast användas under kvalificerad vägledning. Med tanke på att det finns frågeställningar kring dessa örter, är det kanske klokt att välja att inte använda dem.

Fungerar det?
Rapporter från användande säger att det gör det, men det finns inga vetenskapliga studier som backar upp dessa resultat.

Hur gör jag?
Kontakta en utbildad örtmedicinsk terapeut.

Äta curry

Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det finns inga vetenskapliga teorier kring detta, men det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern.

Är det säkert?
Kryddstark mat kan ge halsbränna och, om du inte är van vid att äta sådan mat, irritera tarmen. Om du inte redan vurmar för indisk, thailändsk, malaysisk eller mexikansk hetta i maten, kanske en vindaloo inte är bästa introduktionen.

Fungerar det?
Det finns inga bevis för att det fungerar, men många kvinnor säger att det fungerar.

Hur gör jag?
Beställ hämtmat. Varför stå och slava över grytorna just nu?

Akupunktur

Akupunktur är när man sticker mycket fina nålar i vissa punkter på kroppen. Enligt traditionell kinesisk medicin så stimulerar detta kroppens energier så att balansen återställs och läkande befordras.

Är det säkert?
De studier som gjorts är begränsade men visar att det är ofarligt för mor och barn.

Fungerar det?
De begränsade studier som gjorts pekar mot att akupunktur kan vara effektivt. Vad som berättas av de som gjort det visar tydligare positiva resultat.

Hur gör jag?
Kontakta en kvalificerad akupunktör. Du kommer förmodligen att behöva dagliga behandlingar tills förlossningen startar.

Hallonblad

Hallonblad kan tas som örtte eller i tablettform. Det nämns ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen tillsammans med andra metoder. Detta är en myt.

Är det säkert?
Det är mycket viktigt att inte använda hallonblad förrän graviditetens sista två månader eftersom de har en stimulerande inverkan på livmodern.

Fungerar det?
Det finns inga bevis för att hallonblad hjälper till att sätta igång förlossningen. Däremot visar en australiensisk studie att hallonblad påskyndar förlossningens andra stadium och minskar risken för att man ska behöva använda tång.

Hur gör jag?
Om du vill hjälpa livmodern förbereda sig inför förlossningen kan du börja med en kopp örtte om dagen, eller en tablett och gradvis öka dosen till max fyra koppar örtte om dagen eller fyra tabletter. Du kan dricka hallonbladste under förlossningen, utan begränsning. Du kan köpa torkade hallonblad eller tabletter från hälsokostaffärer.

Promenader

Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.

Är det säkert?
Ja, men kör inte slut på dig. Förlossningen är ett jättejobb rent fysiskt, så gör inte slut på alla energi redan innan.

Fungerar det?
Än så länge finns det inga bevis. Om bebisen fortfarande inte sjunkit ner i bäckenet tror man att det kan hjälpa barnet att lägga sig i bättre position så att förlossningen kan sätta igång själv lättare.

Hur gör jag?
Det är måhända inte rätt ögonblick att börja med “powerwalking”, särskilt om du inte motionerat under graviditeten. En relativt lugn promenad är förmodligen allt du orkar med.

Och slutligen

Här är ett urval metoder (en del ganska märkliga) som kvinnor rekommenderat. Det finns inga bevis för dessa och vi är inte helt övertygade, om sanningen ska fram!

• Blåsa upp ballonger: Teorin är att trycket i buken när du blåser hårt sätter igång förlossningen.

• Att sitta och studsa på en pilatesboll och att åka bil på skumpiga vägar tycks vara sätt att försöka sätta igång saker och ting som inspirerats av vad som händer om man skakar på en läskburk eller champagneflaska.

• Hyra en riktigt sentimental film och gråta ordentligt.

• Ha på dig dina mest exklusiva trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).

Vill du läsa en referensversion av denna artikel på engelska?

Jag ger upp!

Idag är mitt tålamod lika med noll skulle jag vilja påstå!


Nu är jag så trött på att vara gravid och gå och vänta på en bebis som aldrig kommer och ska väl fortsätta envisas över en vecka till! HJÄLP!
De är så tröttsamt nu, man längtar så man bli knäpp. Man inbillar sig nog rätt mycket också, känner jag minsta lilla så är hoppet öppe på hög nivå och man tror och hoppas som bara den att nu händer de, idag är dagen då våran bebis vill kika ut men jäklar vad fel man har!

Jag beundrar alla gravida får jag säga. De är så tungt nu och man bara längtar tills den där magen är borta för den är i vägen vad man än gör eller ska. Sätta sig på toa just nu är en jävla utmaning, och då menar jag smärtvis alltså!
Att gå över tiden är de värsta som finns för en gravid tror jag. Längtan är ju något äckligt sjuk så de finns inte. Man är så nyfiken på att veta vad de är för person där inne, kön utseende ja allt! Du är så nära bebisen egentligen men ändå så långt borta! Just nu känns de som den är i kina och ska krypa hem ungefär. Sjukt jämnförelse, ja!

Ska ju inte sticka under stolen med att man försöker göra allt ihopp om att de ska hoppa igång. Fasen i två dagar har man flängt på staden och gått. Och plus att jag var ute och gick och lekte på lekplatsen med kela och mio. Inga värkar ändå. Som jag skrivit förut så tror jag ju inte på de egentligen fast man vill gärna göra de för att de ska sättas igång. Svårt att förklara men ni förstår säkert!

Så frågan är ju egentligen om man ska göra tvärtemot? Inte göra ett piss, bara sitta och päsa i soffan i väntan på att den ska komma. Dock blir man ju knäpp men å andra sidan så hjälper de ju inte att göra massa saker!!




Dagen planerad..

Precis pratat klart med Kela i telefon, blev 1 h i samtalstid!! =P Sjukt så mycket vi ändå träffas men alltid har vi saker att prata om! Underbar vän de där! <3 =D

Imorgon ska vi gå på stan bestämde vi, kände för att göra något. Ingen av oss ville sitta hemma och blega. Så vi drar en sväng på staden, käkar/fikar får vi se något av de iaf. Kolla lite i affärer. En del av plaggen jag visa på förra inlägget finns ju på lindex så kan bli att jag inhandlar de där!

Väntar för övrigt in Gustav som slutar jobbet snart, hemma om en timme ca. Skönt att han kommer hem! Så tråkigt när han jobbar em tycker jag. När bebis kommit blir de väl lättare då har man ändå bebis hos sig! Nu blir de så långtråkigt när han jobbar. Sällskapssjukt, JA!

Vad resten av veckan har att erbjuda vet jag faktiskt inte. Sarah och jag prata om att ha myskväll. Så får prata med henne och se vilken dag hon är sugen på. Onsdag kanske Sarah om du läser här? =)

Skönt att plaerna dagarna, slipper man tänka föda, föda, föda, föda!! Inget illa menat mot folket runt om, men tjatet blir jobbigt! Man tänker nog på de själv, och en del säger att dom längtar hit och dit! De gör vi nog mest tror jag! =P haha. Men de är väl så de är, de tillhör en grej av att vänta barn, förstår ju också att folk runt om är iviriga att veta vad de blir och så med!

Jaja, nu ska jag göra i ordning mig för sängen! Sen när Gustav kommit hem ska jag få en välförtjänt massage som han kalla de! =D Enligt mig själv förtjänar jag de varje dag, mest hela tiden! =P

/ Caroline

Några favoriter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur söta är inte dessa? De står på min köplista eller kanske rent av ska önska sig de av andra? =P

Vi får se, söta om dom iaf. Speciellt julkläderna, men kan ju inte köpa förens jag vet vad de blir för något!

Blir nog att klicka hem detta nu tror jag, hehe! Röda dräkten, sparkbyxorna och sparkdräkten. Julkläderna får vänta tills vi vet vad de blir! Men jösses vad de finns mycket fina kläder. Kan ju bli knäpp! =D

 

 

 


Jösses!

Ja, de är nog de minsta man kan säga för denna dagen iaf! Jäklar vad jag har fått mycket gjort men usch de känns nu i kroppen vill jag lova. Än är jag inte klar heller! =P

Dagen börja med att åka till Skövde för att köpa skor, tog mig 2 min så var jag klar med mina skor, hitta ett par med en gång, hur sköna och varma som helst! Gustav var ju värre, de är han alltid när han kollar! =P haha. Men han hitta två par skor tillslut. Vi brukar köra den när vi åker till skopunkten då de är de kanon erbjudandet ta 3 betala för 2. Så nu var de hans tur att ta två par skor, nästa gång är de min tur! =D hehe.

Tog lite andra affärer också, var inne på lindex och kolla. Jösses vad fina kläder som har, köpte dock inget. Har mycket redan, kolla igenom igår. Var lite mer än jag trodde plus att jag fått en del av Gustavs mamma också! Så nu är de bara stora storlekar som behövs, lite i 68 sen uppåt! Och de köps ju inget förens bebis tittat ut. Sen får man nog en del när folk kommer och hälsar på sen också.
Iaf, vi tog öb, rusta och biltema när vi ändå var i skövde. Hitta en del där också. Köpte en kabel bla. så vi kunde flytta ut datan till storarummet, trodde ju de var en sån bra ide att ha den i sovrummet. SÅ FEL jag hade!! Värsta jag vart med om, så äntligen står den på en bra plats.

Väl ifrån skövde bestämde jag mig för att de är lika bra att storhandla idag också när jag ändå håller på. Gustav hann inte för han börja jobba halv 3 så jag och mamma handla istället. När vi väl handlar, är de en jävla kärring som kommer och börja gapa om folk inte kan flytta på sig och ställer sina vagnar överallt vilket då var menat mot oss! Vi såg inte ens att hon kom plus att då kan man säga ursäkta skulle ni vilja akta på er lite? Självklart så gör man ju de då! Men jag blev förbannad och ropa något tillbaka! =P haha. Jävla folk de finns, retar mig något fruktansvärt!

Jaja, väl hemma sen får jag se hur de ser ut här hemma, inte klokt!!! Katterna har haft de skoj vill jag lova! Packa upp allt vi handlat idag och så. Gjorde rent hos katterna också och sedan satte jag igång och STORSTÄDA här hemma. Luktar mycket gott nu vill jag lova och känns bra efter. Nu behöver man kanske bara torka av lite, dammsuga! Skönt att slippa tänka på de just nu också. Väl klar med de var de bara dags att börja tvätta också! Ett jäkla farande upp och ner. Snart är de klart, väntar på torktummlaren som är klar om en timme typ, sen är jag klar för denna dag!

Kan ju då intyga detta då att röra på sig mycket, springa i trappor och allt var de är som alla säger att man ska göra för att få igång de. De funkar inte!! Inte så som jag fart idag, de är ett under att de inte satt igång skulle jag vilja påstå! Så de där är bara en myt, sry alla gravida som tror/trott på detta! =P hehe.

Detta är min dag i de stora hela, än är den ju inte slut men just nu väntar min soffa på mig! Risken är nog stor att man somnar, men vad gör de? =D

/ Caroline

BF dagen är kommen!

JA!! Nu är dagen här, men ingen bebis kommit. Förvånande? NEJ!

Ne då, positiva ska vi vara. Men de är något jag vart inställd på att ingen bebis skulle kommit tills idag. Läste att de är 5 % av alla gravida som föder på den beräknade dagen! Vilket är väldigt väldigt lite om man tänker.
Idag när jag vakna så var de konstiga känslor inblanade, för de är ju ändå "dagen" man väntat på liksom även fast man vet att man kan gå över eller få tidigare. Men när jag vakna så kändes de allmänt konstigt. Jaha, nu är dagen här. Vad gör man? =P Lite så kändes de. Dock haft fullt upp, så man har ju inte hunnit tänka så mycket men de finns ju däribak. Kommer den idag? Är de på g kanske? Hm, var de en sammandraning? Av alla dessa tankar så är typ 90 % inbillning tror jag! För man vill så gärna att den ska komma NU NU NU!!

Men som sagt, den kommer när den kommer. Inget man kan påverka. En del hävdar ju de ena och de andra men undra om de verkligen är så? Att man provar en sak och sedan kommer de. Måste vara rena slumpen, varför skulle annars så många av alla gravida gå över tiden? Men man vet ju aldrig! Som ex. trappor, de går jag i varje dag, ibland flera ggr om dagen, inte har de hänt något för de! =P

Jaja, nu återstår de och se när den lill* tänkt kika ut! Om de blir om 1 dag eller 10 återstår att se. Tröttsamt att vänta vill jag lova, men vad ska man göra? Imorgon ska vi iaf åka till skövde och inför skaffa oss SKOR! Jag måste ha vinterkängor och gustav måste ha skor överlag. Stackarn har gått i söndriga skor, jag tjatat och tjatat om nya skor. Han säger nej de behövs inte! Snål? Ibland kanske! =D Ne då, imorgon åker vi och köper nya skor till han iaf. Sedan får vi se om vi hinner handla innan han börjar jobba!

Nu ska jag greja lite här hemma, sedan slänga mig framför soffan och vänta tills gustav kommer hem från jobbet.

/ Caroline


Årsfest!

Japp, igår var den härliga årsfesten med fotbollen. Faktiskt den bästa festen på hela året! I år spendera jag den nykter och de var precis lika roligt som full dock fördelen att jag mår bra idag, och kommer ihåg allt jag sagt och gjort! =P haha. Så de finns mycket fördelar med att vara nykter på sådanna fester vill jag påstå!

Förfesten börja hemma hos Kajsa och vi hade de mycket trevligt. Innan vi drog till årsfesten så körde dom något spel, och har man inte druckit innan så fick man då jäklar göra de då iaf! =P haha. Jävlar, de spelet vill jag aldrig vara med på, för de är ett spel där du dricker och sen säger de pang och du är RADAR FULL!! =P Så de spelet håller vi oss undan.
Får väl säga att man blev lite besviken på maten, trodde de skulle vara planka då dom sa köttex mat, de var de inte. 170 kr för potatisgratäng och kassler. Nja, värt vet jag inte om de var för de pengarna men men. Kvällen drog på, var prisutledning och så. Fick två fina koppar av laget, tackar vi så mycket för! Rätt priser delades ut tyckte jag. Två har jag ju vart med och valt själv =P haha. Men de gick till rätt personer helt klart! Hade lotteri, de vann jag på! =P haha. Jag vinner ALDRIG och då menar jag aldrig men igår kom turen. Två marabo chokladkakor. Blir gott nu på kvällen!

Vi åkte hem efter 12 jag och kela. Trötta var vi, och sedan kände vi att de räckte för våran del. En del körde tydligen på till kl 6 i morses fick jag höra från pizza bagarn! =P Då sov jag skönt vill jag lova! Usch, sitter och tänker ibland på när man var ute och drack och körde efterfester, hur fan orka man?! =P Jag börjar bli gammal, så enkelt är de antar jag! Eller varför inte växt ifrån de kanske? Vi kör på de sista. Känns bäst så! =P

Kul kväll, och ingen bebis där borta som alla var så oroliga för! =P haha.

/ Caroline

Ännu mera snö...

Fasen vad de snöar, de är ju helt sjukt! Nu öser de verkligen ner plus att de lägger sig också..
De är vitt här i källby av snö, och de kommer nog fortsätta hela natten som de ser ut nu.. Undra hur de ser ut i morgon när man går upp? Massa snö, eller är allt bortsmält?

Var hos bror min förut och skulle hjälpa honom. Men när vi kommer dit så har han ju typ skrivit ett helt cv själv, skit bra också. Så min hjälp behövde han ju inte =P Men han ville väl att jag skulle kolla så de stod bra och på rätt sätt. De är ju ganska viktigt. Han ville skriva dit mer saker, men jag sa att han skulle låta bli för jag har gått en kurs där man skriver cv och så. Ett cv ska vara så tunt skrivet och så lätt som möjligt att läsa. Finns nog många som skriver hur mycket som helst och tror att allt måste stå med. De viktigate endast och aldrig mer än 1 sida med ett cv. Står de för mycket eller är mer än 1 sida, så åker man bort från högen med en gång när man söker jobb! Litet tips så där till alla drär ute! =D

Blev inte så långvariga hos johan, mamma behövde åka hem och sen skulle johan träna i detta väder också! Brr, vad kallt! Han var bra frusen när jag prata med honom efter träning vilket är förståeligt!

Läget är bra här annars, vet inte om jag skrev att jag var på mvc idag, men kan väl skriva de igen då! =P Man är ganska glömsk nu vill jag säga! Hade ökat 1 kg denna gång, helt okej för min del! 13 kg är de ökat i vikt. Inte överdrivet mycket faktiskt, ändå är jag ganska svullen om ben, händer och fötter ska vi inte prata om. Så en del vätska har man samlat på sig! Men 13 kg är ganska bra får jag väl säga, dock är de inte klart men fasen hade inte velat gå upp mer, tror inte mitt knä hade klarat de heller. Känner av en del nu faktiskt och de är ju inte så konstigt man är ju tung ändå! Så hoppas de inte sticker iväg för mycket nu när man går över tiden!

Jaja, nog om de! Denna helg kommer förövrigt att bli hur bra som helst. Imorgon är de myskväll med Kela, Mio och Sarah. Ska käka och kolla idol. Gustav ska vara hemma och vara lite för sig själv, är skönt de också. Man tror kanske inte att killarna är i lika stort behov av ensam tid som oss tjejer men faktiskt. De är vad jag upplevt iaf. Sen lördagen är den roligaste festen på hela året, ÅRSFESTEN!! =D Två år i rad har jag haft grymt kul kan jag säga! I år kommer jag få lika kul åt alla som är fulla och goa! =P Jag har laddat upp med mina alkoholfria öl!! =D Kan bl intressant occh se hur många som reagerar! =P haha. Kameran är ju ett måste på lördag, om minnet tillåter att komma ihåg de!
Söndagen är ju den beräknande dagen, men jag VET att de inte blir någon bebis då! =D men man närmar sig slutet iaf och de känns skönt plus att de är löning dagen efter, de kan ju inte bli bättre! =D haha.

Toppen helg får jag och de hoppas jag ni får också!

/ Caroline

Snö, nu??

Vad  är de som händer egentligen?? Snöar så här tidigt!

Kommer hem från mvc, jag och gustav käkar frukost och helt plöstlgit säger han att de snöar! Till svar från han du är ju dum, de snöar inte. De är löv som faller ser du väl!! Nej, titta noga. Efter en stunds tittande så ser jag små små flingor typ inget =P haha. Tänkte inte mer på de, gick in till datan och satt där ett par minuter, sedan går jag ut för att slänga mig i soffan och utbrister till gustav: DE SNÖAR!! =P haha.. De bara vräkte ner med snö, helt sjukt!

Brorsan ringer och frågar i samma veva om de snöar här och de gjorde de ju men de gjorde de inte i götene någon flinga. Några mintuer senare ringer han och utbrister: DE SNÖAR!! =P haha. Då vräcker de ner i götene och då har de typ slutat här =P Vadå lokalt och att de rör sig snabbt eller?!

Tacka gudarna för att de inte kom mer, inte snö nu! De kan allt vänta någon månad till iaf.. Lagom till 1:a advent då kan de komma snö tycker jag! Inte innan, man blir trött på de så fort..

Såg att de bara är en som gjort en gissning här på bloggen än, hoppas självklart på mer! =D Inget illla menat men 3 novemeber hoppas vi inte på martina! =P hehe. De är för långt dit! hehe

Ne, ska fixa till mig lite, mamma kommer om en stund. Ska åka till bror och hjälpa honom med cv.

/ Caroline

Vadslagningar på gång!!

De börjas nu med att folk börjar gissa när våran lill^* bebis ska komma.. Ni vet ju redan vad jag gissat!

Mamma tror att jag kommer gå över några dagar, magnus tror nu i helgen, gustav tror varje dag! Andra runt omkring säger att de kommer när som helst!

Men nu kan väl ni ta och gissa? När tror ni att den lill* kommer? Kul att se om de är någon som har rätt! =D

Beräknade dagen är 24:e alltså på söndag! Vad tror ni? Innan, efter eller rent av den dagen den är beräknad? Vore ju rätt tufft att vara en av de 5 % som får på den beräknade dagen! =D


Åh, vill ha!

Igår kom halens katalogen hem, och jag tycker de har mycket fina kläder. Och nu inför julen och nyår kommer de alltid med extra fina klänningar eller toppar. Hittat några saker jag vill ha och vill bara beställa!
Men då kommer beslutsångesten, ska man eller inte?

Man vet ju inte något hur de blir nu efter man fått barn, hur mycket går man ner i början, hur snabbt tappar man? Eller har man ren jävla otur och lägger på sig? Man vet ju faktiskt aldrig. Dock är väl inte oddsen att man ökar med en gång kanske, men att de småökar. De är min största rädsla. Dock inte gått upp för mycket under graviditeten men hade ju en del innan också.

Och när man inte vet hur de blir, vågar man ju inte chansa för vad ska man ta för storlek?? Den man har nu, eller vågar man ta en mindre? Dock har jag ju samma storlek nu som innan jag blev gravid. Har inte köpt ett enda plagg i större storlek! Rena sanningen. Men sen använder jag ju bara leggings och tunikor för de mesta,och tunikor sitter ju inte åt på de sättet ganska töjbara också för den delen. Köpte två stickade tröjor/tunikor i den stoirleken jag hade innan jag blev gravid och de passar alldeles utmärkt nu också! =D hehe.

Tillbaka till frågan, ska man beställa eller ska man vänta? Men väntar man är risken att de är slut, eller att dei nte finns i min storlek sen. Hm, de är en kluring de här tycker jag! =P Jösses, vilka problem man kan ha! haha..

Men de är klart, tycker ju plaggen är väldigt snygga, så varför kan man inte chansa? De är billiga priser, och är de nu så att de är för litet så får man en extra kick att gå bort skiten, och blir de för stort så går de ju alltid att sy in eller sy om lite grann! =P Positivt tänkande kallar jag de!

Klart vi slår tilL! =P

Göra om dag!

Ja, nu är de äntligen gjort.. Har fått och funderat ett tag på om man ska göra om sovrummet eller inte. De är ju inte så stort och de blev trängre som vi hade de förut. Så idag bestämde jag mig för att möblera om! Fick ju vänta tills Gustav hade vaknat.

Vi drog igång här hemma efter vi vart på statol och daffe butiken. Tog ut allt och verkligen gjorde rent. När de inte är så stort sovrum har de en förmåga att bli sjukt dammigt ibland, men de blir väl så. Bakom sängen ska man ju inte prata om. Tror inte jag är den enda som inte dammsuger varje gång bakom sängen. Men nu är de så rent och fräsht här inne, härligt! Vi möblera om till de som vi hade från början, ska ta kort och lägga ut. Då vi ska ha vaggan vid oss och inte nere vid fötterna vid tv:n så var vi tvunga att göra om, annars hade jag haft ett helvete att komma i och ur sängen plus att vaggan hade stått precis emot elementet vilket kanske inte är de smartaste.

Nöjd blev jag iaf, och skönt att de är gjort. Städat har jag gjort också, slipper jag tänka på de tills imorn. Får ju städa av varje dag typ då de finns kattår och kattsand överallt. Men samtidigt håller men de riktigt rent och fräsht hela tiden också. Så de finns för och nackdelar med allt man gör och inte gör.

Nu ska jag ta de lugnt resten av kvällen och njuta framför tv:n. Paradise hotel nu, sen arga snickaren, grey´s och sist kungarna av tylösand. Fullspäckat på tv schemat idag! =D

/ Caroline

Kalas

Dagen börja med att  gå upp och fixa till sig för att sedan knalla bort till kela och dit skulle sarah komma! =D

Vi fika, satt och tjöta massa skit och lekte med Mio! =D Hade en mycket trevlig eftermiddag! Dagarna går fortare när man hela tiden har något att göra så man slipper tänka, när kommer bebisen? Kommer den idag? Eller får vi vänta? Denna väntan driver en till vamsinne! =P Man är så jäkla nyfiken på krabaten inne i magen så de finns inte =D

Åkte iaf vidare till mormor sen på kalas, hon fyllde ju år i söndags 79 år! =D Hon hänger i lilla momor trots alla motgångar hon hela tiden har! Träffa släkten som man inte gör så ofta på mammas sida också. Dock var inte alla med, carola med fler sakandes. Men trevligt hade vi.. Riktigt god smörgåstårta åt vi också! De sitter aldrig fel i magen!

Kom hem runt 9 tiden, skulle på deperata men försvann helt från de. Men de är ju bara se reprisen, så missar man inget. Trött som skam här nu på kvällen, vill dock inte lägga mig för tidigt då vaknar jag ju för jäkla tidigt! Vaknar ju när gustav kommer hem från jobbet, har jätteproblem med att somna om igen då! Och vad ska man göra uppe så jäkla tidigt på morgonen? Har ju inget att göra då, skillnad om bebis hade vart här! =)

Imorgon blir de väl en lugn dag- Inget planerat så blir nog en hemmadag, ska kanske städa lite, och fräsha till de här hemma. Hatar när de är stökigt, dock enligt andra är de aldrig stökigt här men jag är väl pedant antar jag =P Lik min far på den fronten! Torsdag är de mvc som är inplanerat och när man är ute och far brukar de alltid bli något mer när man ändå håller på. Fredag är lugn på dagen vad jag vet, sedan på kvällen ska jag nog till Kela och käka och ha lite tjejkväll med henne och sarah. De blir mys! Lördagem spenderar vi med laget och årsfest! Kommer bli grymt skoj, aldrig haft tråkigt på den festen! =D haha. Dock kommer jag nog få uppleva en del då man är nykter, kameran ska med!!! =D

Skönt som sagt att ha lite planerade saker så man inte bara sitter här hemma. På söndagen kan de bli fotboll då bror spelar, dock ingen viktigt match då dom redan är vidare men alltid kul att kolla. Beror väl på om mamma kollar eller inte. Sen är de ju beräknat den dagen. Men de blir ingen bebis då! Böjrar på novemeber kommer den komma, typ den 5 eller liknande!

Ne, nu får jag röra på mig här måste ta mig något att äta, börjar bli hunrgig. Sen funderar jag på att ringa securitas då grannen är igång igen. Kl är nu 24 och han håller på och festar på en jävla vardag. Dunkar jävel och gapar. Snacka om att ha fel i huvudet!

/ Caroline

Människor...

Ja, man slutas väl aldrig att förvånas av andra människor egentligen men ibland undrar man verkligen vad som pågår i folks huvud..

Vi bor en en liten jävla håla, där alla känner alla! Alla "vet" allt om alla ibland mer än vad en själv vet.. Folk snackar så de heter duga för dom har verkligen inget annat för sig.. Då tycker man ju att folk borde fatta och inse att allt folk säger inte är sanning, till 98% rent jävla skitsnack! När lär man sig att man ska lyssna på dom som faktiskt är en vänner, eller vad de nu är!

Istället lyssnar man på folk som man vet snackar för att förstöra, som inte har något annat för sig eller bara rent av njuter av att se andra såras! De är ju de de handlar om i stort sett alltid. Men vissa folk tycks inte fatta detta, och sklapar scener av skiten så de heter duga! Får mig att spy på folk! Helvte, väx upp och beteer som vuxna människor.

Denna jävla hålan är rena rama paradise hotel, folk ligger med alla, snackar skit, ljuger för varandra, manipulrerar ja allt som de där programmet egentligen innehåller. När ska folk kliva ur den bubblan och bara sköta sitt eget och inte bry sig om vad folk säger eller gör?


Helgen!

De hinns inte alltid med att skrivas här, inte varje dag iaf! Men tycker jag håller upp bloggen ganska bra ändå..

Helgen har gått väldigt fort måste jag säga, kändes väldigt långt i början på fredagen men de vände allt! Gjorde inte mycket på dagen i fredags, gustav gick väl upp vid halv 3 någon gång. Hade inga planer för kvällen, vilket jag fick panik på. Fick sånt där bara nej, orkar inte sitta hemma idag. Mycket för att man går och väntar på att bebis ska komma. Vi blev hembjudna till mamma iaf på hemmagjord pizza och idol.

Innan vi for till mamma fixa vi present till mormor också som fyller år idag, Grattis mormor! Sen hem till mamma, satt och tjöta vänta in magnus. Sen börja mamma med att göra mat, fråga om jag ville hjälpa till. Kan jag göra tyckte jag och skulle börja skära lök! Kniven var ju så jäkla slö så sa till mamma att du får vässa den här, de går ju inte att skära! Och körde på och den blev ju bra vass är klart. Så när jag då ska tvätta av kniven och torka av, så förstår ni ju själva vad som händer! Jo, jag skär mig och inte dåligt heller. Skärde upp en bra bite och bra jäkla djupt mitt på ena fingret!! Såg ju att de blev bra djupt, så tänkte ni skärde jag väl av en sena eller något bara för att liksom. Brukar ju inte ha tur om man säger så. Jag börjar bli svimfärdig då jag ser allt blod, blev en bra pöl på golvvet kan jag säga. Gustav undra vad som händer, kommer med papper och säger tillslut: Skärde du dig? jag trodde vattnet gick! haha. De fick oss alla att skratta. Mamma hade strpis hemma som tur var, så hon tejpa ihop fingret sen så tog hon och magnus hand om skärandet.
Vi käka och sedan kolla idol som var mycket bra speciellt Geir! Olle är ju för snygg bara! =P hehe.
Hade en mycket trevlig fredag måste jag säga!

Lördagen givk vi upp sent, skulle iväg på fotboll. Kolla när bror spela kvalmatch. Drog ut på tiden här hemma, så de blev lite stressat då magnus och mamma skulle komma innan men de gick bra ändå. Drack kaffe och sedan åkte vi iväg. Tyvärr sluta de med förlust spela dock ingen roll dom är redan vidare till 5:an nästa år ändå!
Åkte vidare till kela med familj på fika, lika trevligt som alltid! =D Sedan for vi vidare igen till kusin och hennes man!
Blev bjudna på mat och trevligt sällskap! Nytt recept fick jag med mig hem också, mycket god mat! Tjöta hela kvällen, kolla tv och hade de allmänt lugnt och trevligt. Åkte hem ganska sent!

Idag har jag spenderat dagen med fotboll också. Då källby brudarna spela. Käka mat och så innan med laget. Sedan var de dags för match. Gick tyvärr inget bra, så de blir 5:an nästa år igen. Men vad fasen gör de, då vinner dom lätt! Gjort en mycket bra säsong, tyvärr föll de lite på hösten men de är sånt som händer! Nya tag nästa år.

Väl hemma, så blir jag så jävla trött. Orkar knappt hålla mig vaken. Kämpar fortfarande! Gjort mat och så iaf. Tagit mig en lång och varm dusch och nu väntar sängen! Nu orkar jag inte kämpa mer. Fasen två timmar har jag suttit framför tv:n och verkligen kämpat för att hålla mig vaken. Nu är kl lite mer så nu kan jag gå och kägga mig. Vill inte lägga mig för tidigt då vaknar man ju svintidigt och de är helt onödigt tycker jag! =D De kommer jag göra inom kort ändå! =D

Detta var min helg och den var mer än godkänd! Fattades ju dock en bebis i famnen, många som trott att de skulle kommit till helgen men icke då. Tyvärr vill den ligga kvar i magen, så vi får väl vänta få antar jag!

/ Caroline

Mvc!

Vart på mvc idag, allt var som vanligt. bra! Måste då säga är sjukt förvånad. Hade inte gått upp något i vikt, vilket jag VERKLIGEN trodde!! Känner mig som en svullen falukorv! Men visst jag tackar och bugar för detta! Skönt att man inte drar iväg för mycket i vikt.. De ska ju bort som sagt, men peppar pepparf!

Frågade även som den känslan av mensvärk jag har, fast de är värre plus att de känns som man måste springa och bajsa fast de behöver jag inte! Och de kunde vara ett tecken eller förvärkar sa hon. Dock vet jag inte, vågar aboslut inte tro något! Blir mer och mer säker för varje dag att de blir en novemeber bebis, gode gud!

När vi ändå var i Götene så ville Gustav köpa lite marknadsgodis då han måste ha de varje gång de är marknad! =P In en snabbis på ica också. Har inte blivit så mycket mer denna dag. Jo, jag har var ute och gått. Gick upp till fotbollen och skulle kika läget.. Sedan hem igen!

Har dock gjort lite här på kvällen också, bakat kladdkaka som Gustav ska ha med sig till jobbet, lite gott kan dom väl allt få när de jobbar och sliter! =D Sen kokat gröt och gjort lite ris a la malta. Liiite tidigt men de men fasen blev så sugen igår! =P haha.

Helgen blir lugn. Imorgon blir vi nog bara hemma tror jag, kollar idol och så! Heja Geir och Olle! På lördagen är vi bortbjudna till Nattis och Martin på mat. Blir att äta och kolla film, ha de allmänt trevligt. Söndagen blir de fotboll för min del, ska käka med laget innan och sedan kolla på deras sista match och hoppas att de vinner!! HEJA KÄLLBY!
Missar dock brorsans match men dom är ju redan klara tydligen. Så då är de ju okej om jag missar den..

Nepp, sluta skriva och prata lite med Gustav innan han drar till jobbet.

/ Csroline

Sverige, skämt?

Jo tack, de får man väl ändå säga.. Sverige är ju ett enda stort skämt idag! De är ju den sämta matchen jag sett på väldigt länge, och de pratas så mycket om de nya landslaget och Hamréns taktik hit och dit. Vart fan var den idag? Att vara kassa tydligen!

Visst att man kanske kunde tänka sig förlust då Holland är jävligt bra, men fasen sådan utklassning trodde man ju inte. 4 min in på första halvlek och de är mål, inte okej! De är så kasst så de finns inte. Dock märktes de ju att Mellberg var borta, enligt mig åsikt. Sedan vet jag inte om vänsterbacken har vart där förut, har inte riktigt hängt med på alla nya spelare men fasen han var ju kass, han hade ingen chans mot yttern från Holland!

Jaja, kassa var Sverige iaf! Gustav gick precis till jobbet, ska försöka sova om en stund och be en liten bön om att jag kan få sova bättre inatt.. Fasen, nu får de vara bra. Komsi komsi lill*!!! Dock försökt med de lockningsarbetet länge, de funkar inte!

Var ute och gick en sväng på kvällen igen, mycket skönt! Jäkla skönt väder ute att gå i. Slänga på sig mössan och hela kittet, gött! Prova och stänga jackan också, de gick! Dock sa gustav att jag såg ut som en varnadrade falukorv, jag tar de som en komplimang och hoppas att han tycler jag är lika söt för de! =D haha! Jackan har jag ju inte köpt för att den ska passa nu, utan sen. Bara magen inte är lika utåtstående så går den igen utan problem! hehe.

Ne, men jag ska väl ta och prova sova lite, eller ja lite tv blir de ju först. Måste ju bli sådär skönt trött först sen slockar vi förhoppningsvis mycket skönt!

/ Caroline

Härliga väder..

Helt underbart väder ute ju, lite småkyligt men ändå härligt! Hösten är verkligen här och den välkomnas mer än gärna just nu.. Längtar även efter vintern! =D Härligt med snö, kallt och alltmänt mysigt. Plocka fram julsaker, ha lill* plutten hos oss. Åh, kan de bli bättre?

Dessa nätter är dock inget roliga alls, sover inte alls längre! Blir några timmar fram mot 3 halv 4 så där, sedan är de kört. Kan inte sova, somnar en halvtimme, vaknar av att de gör ont, kramp och fan hans moster! Men de är bara att hålla ut antar jag.. Mycket mer finns de ju inte att välja på.

På förmiddagen var jag ute en sväng med Kela och Mio. Härligt att komma ut, dock satans jobbigt men nu är de gjort iaf. Fast funderar på att komma ut en sväng igen ikväll, de känns bättre i kroppen. Man har gjort något och känner sig allt lite duktig! Så vi får se om Gustav är sugen ikväll, kanske kan ta en promenad förbi fotbollsträning om vi är hemma då.. Annars får de blir imorgon!

Börjat fundera över jul och allt detta. Ja jag vet, tänker väldigt mycket och väldigt långt fram känns de som men vad ska man göra när tiden går så fort då? Rätt som de är så är de ju jul och hela kittet! De ska planeras vart man ska vara, när man ska vara där! Sen ska de handlas julklappar och hela den biten. Fasen, man blir ju knäpp på allt som är runt om! Vet ju dock vad vi ska köpa till föräldrar och morföräldrar redan så de är ju skönt. Kan inte skriva vad fall mamma eller svärmor är inne och läser! =D Suprise Suprise!

Ne, får sluta skriva. Ska ju fasen laga mat innan vi åker, JOBBIGT! =P

/ Caroline

Sry!

Sedär, precis glömt av att blogga igen! Men den som väntar på något gott..
Veckan har knallat på rätt fort faktiskt, och de är skönt! Känner mig väldigt jobbig just nu, humöret ska vi inte tala om! Staclars Gustav som får stå ut med mig, han är bra han! <3
De kanske är så de den sista tiden, men fasen jag blir trött på mig själv! Kan bli sur för inget, jag är gnällig och känner mig allmänt nere emellan åt! Vill att detta ska vara över, och ha våran plutt hos oss!

Allt gick bra på mvc när jag var där. Hade inte ökat i vikt utan hade gått ner 1 kg istället, konstigt? Hon undra lite varför om jag kände mig mindre svullen denna gången och så. Dock trodde jag att jag hade ökat en 3 kg till denna gången men de hade jag inte vilket är slönt. Man ska ha bort dessa kilo sen också. Alla har ju inte turen att tappa allt på en gång som en del har, AVUNDSJUK! Jag pendlar ju alltid fram och tillbaka i vikt, dock de senaste året ( av någon konstig anledning?!) inte tappat, utan snarare ökat! Kallas väl kärlekskilona anatar jag om inte annat så skyller jag på de iaf.. Iaf, allt var bra annars med både mig och bebis..

Fredagskvällen spendera vi med Kela, Björn och Mio. Alltid lika trevligt! Busa lite med Mio innan han skulle sova, han är sååå jäkla go den ungen, så man blir alltid på gott humör när man träffar honom! Blev sedan bjudna på tacos och de käka vi framför idol. Härligt fredagsmys med underbart sällskap! Hejar för övrigt på Geir och Olle, är ju såå bra! Ålder har verkligen ingen betydelsle de har ju han bevisat.. Och olle, ja han är både söt och sjunger bra. Tjejerna har jag de lite svårare med, men Minnah är bra.

Lördagen åkte vi till vättlösa, Gustav städa bilen vilket var välbehövligt.. Jag satt och kolla på för första gången, orka verkligen inte hjälpa till. Så snäll kände jag mig igår! Skönt vänder var de verkligen iaf, så satt och njöt i bilen och spela ett spel..Kvällen spendera vi hemma, åt god mat och tog de allmänt lugnt. Och för första gången på länge så var de Gustav som somna först INTE jag! =P Denhar inte hänt på väldigt länge!

Sen idag har vu inte gjort något alls, bara legat i sängen och soffan. Har inte haft ork eller lust till att göra något heller. Åt nu på kvällen och spela lite bingo. Dock ingen vinst, jäkla tråkigt och svårt! Man sitter och väntar och väntar men ingen storvinst kommer. Men någon gång kanske man vinner?

Nu får jag sluta skriva, Gustav ska aförsöka vila och jag ska kolla på film.. Sedan sova, blev inte många timmar i natt då min bror ringer och väcker mig halv 4!

/ Caroline

Desperata Husfruar!

Igår var de äntligen premiär för deseperata husfruar, är ju sååå bra!!! =D Satt bänkad och helt inne i programmet! Brukar jag ju dock göra om de är något jag vill se på, tvnörd här är jag! =P
Cougar town  börja ju igår också, rätt bra de med!

Höll mig uppe lite längre igår bara för att bli riktigt trött, funka ganska bra. Har sovit helt okej jämnfört med de andra nätterna denna veckan, så kan ju alltid hoppas att de håller i sig! (peppar peppar)
Annars igår var vi inne och handla en kabel till de nya ljudet vi införskaffat oss, så man kan ha ljud även när man kollar på vanlig tv och inte bara film. Gustav är såå nöjd! =D haha.

Gjorde mat när vi kom hem, lasangette de var verkligen längesen vi åt de och mycket gott var de! Klippte gustav senare sen, blev lite kort på sidorna men va fasen hans hår växer ju som bara den så de gör nog inget =P Tog våran kvällpromenad också! Känner oss myccket rediga när vi gjort detta, är jobbigt de sista när man går men är väldigt skönt när de är gjort!

Blir en promenad ikväll också, innan grey´s som börjar idag!!! =D Som jag längtat! Sluta ju så sjukt spännande sist så de blir nog ett mycket bra program idag. Nu får jag försöka pallra mig upp sängen här. Äta lite frukost och komma på vad man ska laga för mat idag! =P

Kommer sedan en kille och ska kolla på mitt gamla ljud, känns inte värt att ha dubbelt upp, då de inte kommer användas, gustav tyckte vi kunde spara tills vi flyttar vilket vi inte vet när de blir och de blir ju inte på 1 år MINST så de känns lite onödigt att ha de stående för man kan inte ställa upp de på vinden då de blir snott garanerat har ju vart några stölder här på vindarna så den risken vill man ju inte ta!

/ Caroline

snälla...

Ja, just nu sitter jag och ber för fullt till gud ihopp om att få en natt med ordenklig sömn utan SMÄRTA! =P
Får väl se hur detta slutar i natt..

Denna natten var ingen rolig alls, inte natten innan de heller. Fy satan, de gör ont att sova. Går ju inte ligga för länge på ett sätt för då får man kramp, sedan gör de skit ont att vända sig. Allt är bara jobbigt och gör ont! Känns som de är bara jag som upplever detta som gravid. Tror jag ju dock inte att de är men ändå! =P

Hade besök av Kela, Björn och Mio här igår. Han för go den ungen! <3 Varje gång man ser honom så har han lärt sig något nytt, så jäkla duktig! :) Vi fika lite och hade allmänt trevligt som vanligt! =D

Tvätta gjorde jag igår också, var dock inte så mycket men de blir jobbigt att springa. Skönt att de är gjort för denna veckan iaf. Tänk sen när man kanske får tvätta både två och tre ggr på en vecka!! Jösses! =P

På kvällen tog vi oss en kvällspromenad, skönt som satan var de! Men hade grymt ont när man kom hem. Tog kanske lite väl lång runda men va fasen skönt var de. Blir så ikväll också hoppas jag. Barnmorskan har sagt att jag ska gå ut och gå varje dag, en stund inte för länge men en stund. Så ska försöka lyda detta råd. Mycket var på grund av att jag vart så jäkla trött de sista, två veckor sen så låg jag bara i sängen, orka inget alls typ. Så de var för att hålla igång kroppen mer så man inte blir så trött, inte på samma sätt.

Man har ju mycket tankar på vad man ska göra och så men de blir ju inte då kroppen säger nej. Å andra sidan får jag väl säga att jag gör mycket ändå, städar, tvättar tapetserat och så. Så håller igång rätt bra ändå men sen är de ju de där dagarna då de inte går alls.

Jaja, snart är de förhoppningsvis över så man har plutten hos sig! <3 Tänker på de varje dag, och längtar så man går åt här hemma! Gustav är lika längtansfull som jag, om inte mer ibland! =P Så himla gulligt! <3

Ne, får väl ta tag i lite saker här hemma om jag orkar. Väldigt trött idag, känner för att lägga mig en stund igen! Återstår att se!

/ Caroline

Sömnlös natt!

Ja, de är väl egentligen bara förnamnet på hur dålig man sovit i natt! Har de inte vart att jag haft svin ont, så har de vart kramp eller så skulle Sally promt ligga på mig eller på min kudde och jag får panik om någon ligger på min kudde eller på mig! =P Kommer Gustav för nära på nätterna putts han bort med en gång, de går inte! Måste ha mitt egna lilla space när jag sover!

Annars är läget som vanligt, inget nytt direkt! Blir en vanlig dag de här, laga mat, städa och sedan tvätta. Se är de tråkigaste som finns tror jag men jäkligt skönt när de är gjort! Ska ta lite andra saker också tänkte jag, lite mattor och sånt där då vi inte har så mycket tvätt själva. Vill just nu ha en fungerande tvättmaskin, Gustav tror ju dock inte den går att laga och då får de bli att köpa ern ny, har man råd med de? Plus att diskmaskinen också har gått sönder. Den har han ju inte kollat på så man kan ju alltid hoppas att de går att få ordning på den.
Annars får de bli att prioritera, tvättmaskin eller diskmaskin?

Har även fått beslutångest över Misse också, IGEN! Lagt ut annons och allt ihopp om att de skulle vara någon som nappa igår då jag var bestämd på att vi var tvunga att göra så. Idag vill jag inte alls! Måste ju prata med Gustav om de är klart, men just nu har jag verkligen ingen lust till att göra mig av med honom då han verkligen är världens goaste katt!! Fasen vad svårt de är, lättare sagt än gjort vill jag lova. Många brukar ju alltid säga men vadå de är bara en katt och tänk om de var en hund. Ja, men katter är precis lika mycket värda i mina ögon som en hund, de är djur de också och är precis lika speciella som hundar, iaf de katter jag har haft och har!

När man skaffar djur tänker man aldrig på hur de kan bli, tänk om de inte funkar eller tänk om just de där tänk om! De strunar man i då och tänker ne men de händer inte mig! Läget är som de är just nu, hoppas att de ska bli bättre iaf..


Nu ska jag sätta igång och städa lite, och göra mig i ordning. Senaee kommer Kela, Björn och Mio och hälsar på!! =)

/ Caroline

Katterna!

Usch, jag blir så arg och ledsen på samma gång så de finns inte! Älskar mina goa katter här hemma, är helt underbara men sedan har de ju de där sidorna. De lyssnar inte alltid, de gör saker de absolut inte ska göra ja ni vet, DJUR! De kan verkligen driva en till vansinne.

Vi har ju nu gjort om här hemma, mycket också för att katterna klöst på ena väggen runt hörnet såg inte klokt ut!! Och vi hade då hoppats på att de skulle ge sig men icke då. De har gett sig på de igen! Och förstört de nya. Håller på att bli galen. Dock syns de inte så väl men vi ser ju de mer än andra. Sen tror jag också de busar på den, den ena sitter och gömmer sig bakom och sedan hoppar upp på väggen, lite svårt att förklara men iaf då använder de ju klorna och de blir ju märken med en gång!! Så vet ju inte om dom klöser eller busar.

Vi har diskuterat länge om vi ska göra oss av med någon av katterna då de blir för mycket redan nu, och sedan när bebis kommer så kommer de inte funka om de håller på som nu. De gör alltid något varje dag, allmänt risar och jävlas rent ut sagt. De svåra är ju då att ta beslutet hur fasen man ska göra. Man är ju så fäst vid dom, och vill ju verkligen ha dom kvar. Men vad gör man då? Bebis och vi går ju först, hur jävla fel de än känns.

Så idag tog vi beslutet att göra oss av med misse är en av kattungarna, världens goaste katt vill jag lova! De gör så ont och de är jobbigt men tyvärr har vi inget val. Och han är fortfarande kattunge vilket gör att de blir lättare för honom att anpassa sig hos någon annan än turbo och sally. Turbo är väldigt speciell också, de är bara vissa som kan gosa med honom- Oftast kommer han bara till mig och inte Gustav så han kan vi inte omplacera är jag rädd för och de är de sista jag vill göra. Dock är de ju inte så mycket han heller alla ggr, han har blivit ganska lat och ligger mest och sover =P Men sen när vi sover vet man ju inte riktigt heller så de är så svårt!

Inget roligt alls de här, men livet är ju inte lätt alla ggr heller tyvärr! Beslutet tog jag själv och la ut lille Misse på blocket ihopp om att de är en go familj som vill ha en go katt.

/ Caroline

Mvc!

Allt gick bra på Mvc i fredags, hade ju självklart ökat i vikt! =P Den där jäkla vågen alltså, jag gillar den inte!!
Men någon gång ska väl de där kilona försvinna, eller!?

Fått tider ett tag framöver nu också, ända till novemeber. Hoppas verkligen inte jag ska behöva gå dit då, utan att de blir till bvc istället. MEN de är klart, man lär ju gå över! Bebis mådde iaf bra, låg som den skulle, huvudet var fixerat och allt sånt där. Hon trodde på en stor bebis hon =P haha. Men å andra sidan är hon ju bra rörig också, så nästan gång kanske de är en liten bebis =P Man får nya besked varje vecka. Men tror de blir en "liten" klumpis på en 4 kg iaf =P Sak samma, mår bebis bra mår vi bra!!

Sedan for vi vidare till Skövde och kika lite. Blev Mediamarkt och biltema. Fattigare blev vi! =P haha. Men så är de ibland inte varje dag man shoppar så!

Sedan hade vi allmänt mys här på fredagskvällen, så skönt att bara va hemma och njuta av höstkvällarna! Som jag sagt förut nu uppskattar man de på ett helt annat sätt än förut!

/ Caroline

RSS 2.0